Over mij

Ferry Schram


Zelf duik ik sinds 1995. Ik ben begonnen bij IDD, daarna heb ik de overstap gemaakt naar PADI, IANTD, NAUI, SDI/TDI en GUE.


Op dit moment ben ik werkzaam bij de Brandweer Amsterdam-Amstelland als hoofdbrandwacht, duikploegleider en duiker. Daarnaast werk ik als duikinstructeur bij Scuba Academie in Vinkeveen, als instructeur en veiligheidsduiker bij FMTC en geef ik duikmedische cursussen (DMB B1/B2/DMT) voor BCO in Enkhuizen.


Naast het duiken ben ik ook nog judoleraar, fitness instructeur en geef ik EHBO curussen.


In 2011 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf, om andere mensen dezelfde (duik)belevingen te laten ervaren en hun duiken naar een hoger niveau te brengen.


Tijdens mijn loopbaan als duiker heb ik inmiddels een heel portfolio aan brevetten behaald en ben ik voor een aantal cursussen instructeur geworden.


Hieronder een greep van een aantal brevetten die ik behaald heb in de afgelopen jaren:


GUE

Cave 2

Tech 2

DPV Cave

CCR

CCR Cave

Instructor - Rec 1, 2, 3 - DPV - Fundamentals - Doc Diver - Cave 1 


NAUI

Trimix

CCR Diver

Technical Instructor


PADI

MSDT Instructor


SDI/TDI

(Technical) Instructor


Beroepsduiken
Professional diver cat A2

Brandweer duiker

Duikploeg leider

Dive Medical Attendant B1/ B2 (Mad-A)

Dive Medical Technician


Inmiddels heb ik duizenden verschillende duiken gemaakt. Mijn ervaring en interesses liggen vooral bij grotduiken, diepduiken (gemixt gas/decompressie), wrakduiken, CCR (rebreather), ijsduiken en DPV (duiken met een scooter). Voornamelijk maak ik mijn duiken in koud water.


Verder houd ik mij bezig met een aantal projecten. Ik ben onder andere één van de oprichters van het Fourbanne Exploration Project. Maar ik houd mij ook bezig met Project Baseline Vinkeveen, History of Vinkeveen en Project Baseline Sardinië. In 2014 heb ik mij ook bezig gehouden met Project Morpheus in Kroatië.


De reden dat ik duikinstructeur ben geworden is omdat ik mijn passie graag wil delen met (nieuwe) duikers.